Inmiddels weten we allemaal dat het belangrijk is om te weten hoeveel stikstofuitstoot er komt kijken bij de uitvoering van bouwprojecten en andere gebiedsontwikkeling. Door een praktische kijk op grote én kleine ontwikkelingsprojecten kan Enviso de totale stikstofuitstoot van uw projectactiviteiten efficiënt berekenen. We onderscheiden ons door een aanpak op maat en ruime ervaring binnen de bouw- en infrasector.

Door onze kennis en ervaring met opdrachtgevers binnen de bouw- en infrasector zijn wij in staat om u van heldere rapportage en advies over uw stikstofuitstoot te voorzien.

Stikstofuitstoot bij ontwikkelingsprojecten

Bij het uitvoeren van bouw- en (her)ontwikkelingsprojecten komt er stikstof vrij doordat uw voertuigen en apparaten stikstofoxide uitstoten. Wanneer een dergelijk project binnen 25 km (uitspraak Raad van State) van een of meerdere Natura 2000 gebieden plaatsvindt moet rekening worden gehouden met een maximale stikstofuitstoot per jaar.

Totale stikstofuitstoot berekenen met AERIUS

Enviso Ingenieursbureau kan gegevens van voertuigen en andere emissiebronnen voor u invoeren in de AERIUS Calculator. Wij hebben de nodige kennis in huis om voor u te berekenen wat uw werkelijke stikstofuitstoot is per jaar.

Wanneer de berekende stikstofuitstoot te hoog uitvalt kunnen we u adviseren in de mogelijkheden. Bijvoorbeeld een andere aanpak van de werkzaamheden, wijzigingen in de inzet van machines of het inzetten van elektrisch materieel. Er zijn meerdere oplossingen die het mogelijk kunnen maken dat uw project gewoon kan doorgaan.

Onze unieke aanpak

Door onze kennis en ervaring met opdrachtgevers binnen de bouw- en infrasector zijn wij in staat om u van heldere rapportage en advies over uw stikstofuitstoot te voorzien. Wij zijn door onze aanpak uniek: wij zijn goed op de hoogte van de werkwijze van de bouw- en transportsector, hebben ruime ervaring in vergunningaanvragen en kunnen snel schakelen wanneer er aanpassingen nodig zijn.

Mogelijkheden stikstofberekeningen

Heeft u een stikstofberekening nodig voor uw project? We begeleiden u graag van plan tot vergunning. Neem gerust contact op.

Interesse of vragen?

Wat we doen, doen we goed. En we doen het samen. Heb je interesse in onze diensten? Neem gerust contact op.

Contact opnemen